Implantologie: met precisie ontwerpen en plaatsen

Met een speciaal gemaakte surgical guide kan de implantoloog voorspelbaar en uiterst nauwkeurig werken.

Wat zijn tandimplantaten?

Iedere tand of kies zit met een wortel vast in uw kaak. Een tandimplantaat is een kunstwortel van titanium die ter vervanging wordt gebruikt van een natuurlijke wortel.

Dit implantaat is niet zichtbaar, maar vormt een solide basis voor de onderconstructie van de kroon of brug die de ontbrekende tand of kies zal vervangen. Ook bij een klikgebit worden implantaten toegepast.

implantologie | Atelier Esthetische Tandtechniek
implantologie | Atelier Esthetische Tandtechniek

Surgical guide voor tandimplantaten

Uw tandarts of implantoloog maakt een 3D botscan van uw kaak en stuurt deze naar ons laboratorium. Met CAD/ CAM technologie maken wij vervolgens een malletje. De implantoloog plaatst deze mal, een surgical guide, tijdens de ingreep in uw mond, zodat hij het implantaat exact op de goede plek kan plaatsen.

Duurzame en mooie vervanging van tanden of kiezen

Waar staat CAD/ CAM voor?

CAD staat voor Computer Adaptive Design, met andere woorden: digitaal ontwerpen. CAM staat voor Computer Adaptive Manufacturing, dat wil zeggen: machinaal freeswerk.

Wat is het voordeel van een surgical guide?

Als het implantaat eenmaal in uw kaak zit, zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Door de 3D botscan kan de implantoloog uiterst voorspelbaar en nauwkeurig werken. Moet de wortel bijvoorbeeld net iets naar links of naar rechts hellen om in lijn te zijn met de rest van het gebit? Dat, en meer, wordt zichtbaar op de scan.

Digitaal ontwerp van uw kroon of brug

Op basis van dezelfde 3D scan, maken we ook een digitaal toekomstplaatje van hoe het gebit zal worden. Op de plek van de ontbrekende tand(en) of kies (kiezen) ontwerpen we in 3D de kroon of brug tot in het kleinste detail. Hoe groot moet een element worden, welke vorm is het mooist, welke stand, welke kleur? 

Zo wordt zichtbaar hoe de nieuwe voorziening een geheel vormt met uw gebit.

implantologie | Atelier Esthetische Tandtechniek

Digitale vervaardiging van uw kroon of brug

Bij AET hebben we al in een vroeg stadium de eerste 3D printers en freesmachines in gebruik genomen. Inmiddels werken we met een nieuwe generatie en is de techniek nog verder ontwikkeld. Vrijwel iedere kroon of brug wordt bij ons digitaal ontworpen en gefreesd. Hierdoor kunnen we de grootste nauwkeurigheid en kwaliteit garanderen.

Dit alles wil niet zeggen dat er geen handwerk meer aan te pas komt. Na de productie van uw kroon, brug of prothese, brengen onze porseleinspecialisten met oog voor detail de juiste kleurnuances aan. Zodat u weer als vanouds kunt glimlachen.

Because we love your smile!